Avisens samfunnsansvar

Brønnøysunds Avis har en viktig samfunnsrolle som nyhetsformidleren på Sør-Helgeland.

Vi skal framheve det positive lokalt, men også rette søkelyset mot det som ikke er bra – så det kan forbedres. I tillegg dekker vi stort og smått, dagligliv, kultur og idrett. Avisen er også med-arrangør av Ramtindkonferansen, den lokale næringslivskonferansen som løfter fram lokale suksesshistorier.

Avisens samfunnsrolle er ikke blitt mindre av at konkurrenten Helgelendingen la ned sitt kontor i Brønnøysund i oktober 2015, etter over 20 års tilstedeværelse. Det vil vise seg om avgjørelsen er endelig, men i skrivende stund er avisen ikke representert med journalist lokalt. Å konkurrere om lokale nyheter er stimulerende, og for offentligheten på Sør-Helgeland var det berikende med to aviser som kunne se saker fra hver sin side. Brønnøysunds Avis vil fortsatt prioritere nyhetsdekning på Sør-Helgeland og ta ansvar for at flere stemmer kommer til orde.

Nytt kommunestyre: Å dekke lokaldemokratiet er en viktig del av avisens samfunnsrolle. Her er ordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen og det nye kommunestyret i Vevelstad samlet for første gang. Foto: Jøran Horn

 

Videolenker:
10 mest sette videoer i 2015
Se vinden herje på Horn
Brann ved feriesentere
Full brann i bolighus
Rykket ut på ny
Se vinden herje
Tidenes lengste tog?
Sniktitt på nybutikken
47 tonn i lasten
Slik blir registerbygget
Lokale modeller strålte om kapp med sola

Mest lest

Legg til i min rapport